Paleolivet: Påskeæg paleostyle - kan også laves til jul

mandag den 1. april 2013

Påskeæg paleostyle - kan også laves til jul


Forestil dig det her:
Du ser det lækreste chokoladeovertrukne påskeæg. Du kan ikke stå i mod. Du tager en bid og det smager som himlen.

Sådan kan du få det, uden at fylde dig med sukker og tilsætningsstoffer. Du laver bare dine egne påskeæg.

Påskeæg overtrukket med mørk chokolade og drysset med rødbede-saft farvet kokosmel.
Inden i findes hindbærmarcipan og nougat. Åh mums, så bliver det ikke bedre. (Og selv om de smager SYNDIG lækkert, så er de faktisk ikke usunde. Wuhuu!)
De hjemmelavede påskeæg er glutenfri, sukkerfri, veganske og mælkefri (med den rette chokolade)

 

Hjemmelavede påskeæg eller julekugler


De sammensættes af 4 dele. Dem skal du gøre klar først.


Kokospynt: (Laves gerne først - kan dog udelades)
RØD:
Almindelig kokosmel blandes med lidt vand blandet med rødbedesaft
(Rødbedesaft, jeg brugte min juicer, men du kan også rive en rødbede og knuge lidt saft ud eller man kan også købe rødbedefarve eller bruge rødbedekrystaller)
GUL:
Gul kokoskrymmel laves ved at blande kogt vand og gurkemeje, og vende kokos i denne blanding.
Bred ud og lad tørre, mens du laver resten.
GRØN:
Hvis du har en juicer, kan du juice noget spinat og blande med lidt vand. Vend kokosblandingen heri og lad tørre.

Sådan laver du Hindbærmarcipan:


50 g. hindbær (optøet)
1 stor spsk. kokosolie
100 g. hele mandler
3 store friske dadler med sten

Udsten dadlerne. Blend mandlerne til mel. Blend mandelmelen sammen med de øvrige ingredienser.

Opskrift fra Jane Ryberg (Den lette udgave i bunden af indlægget) : http://janeryberg.blogspot.dk/2012/11/hindbr-marcipan.html
(Kan også laves uden hindbær eller med andre bær!)


Sådan laver du nougat:

1 pose hasselnødder
1 (eller mere) spsk kakao
½ tsk vanilie
dadler eller honning

Rist en pose hasselnødder i ovnen ved max 160 grader (overhold temperaturen for ikke at ødelægge de sunde fedtstoffer) til de er lysebrune og lækre, ca ½ time - hold øje!.

Hasselnødder blendes med kakao, vanilie, et par udstenede dadler eller honning. Juster sødmen efter behov med mere honning eller flere dadler. Konsisten kan justeret med lidt kokosolie.

Blend LÆNGE (smag gerne til)


Chokolade:
En god mørk chokolade med høj kakaoprocent smeltes i en skål over et vandbad. Jeg bruger 85%

Vil du have den endnu mørkere, kan du får en 99% chokolade HER


Sådan laver du de 4 ingredienser om til påskeæg:

Rul nougat til små kugler.
Rul en gang marcipan udenpå og forsøg at lave kuglen æggeformet. (Det er ikke helt let, kan jeg røbe)
Vend dem i det smeltede chokolade og drys med farvet kokosmel.
Stil på et stykke madpapir eller lign. (Madpapir har den fordel, at det chokolade, der evt. ikke sidder fast på ægget, er let at få af og spise når man rydder op. Smil)
Pga hindbærrene kan påskeæggene kun holde sig nogle dage i køleskabet (ca. 4 dage). Det har heldigvis aldrig været et problem hjemme hos os ;-)


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
PS. Hvis du endnu ikke har prøvet min Gulerodskage med citron-kokosfrosting (rå) , så er den jo også en oplagt påsketreat. Gulerødder og påske, ikk!?





Mælkefri, glutenfri, æggefri, vegansk.
Indlægget indeholder affiliate links.

1 kommentar: